Доступність посилання

ТОП новини

Голова СММ ОБСЄ закликає до припинення вогню на Великдень


​​Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан
​​Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан закликає сторони конфлікту на Донбасі забезпечити повне припинення вогню у період великодніх свят і у майбутньому.

«Понад 6 тисяч людей загинули і понад мільйон втратили свої домівки від початку конфлікту. Ці люди зіштовхнулися з непевністю і незахищеністю. Часто їм не вистачає їжі, притулку, доступу до медицини та інших базових речей. Я закликаю всі сторони протистояння упродовж великодніх свят посилити свої зусилля щодо забезпечення ефективного і тривалого припинення вогню, яке б тривало не лише у період свят, але і у майбутньому», – мовиться у заяві Апакана.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. ​Однак режим припинення вогню порушується. Сторони звинувачують одна одну у зриві домовленостей.

Як повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, з 15 лютого, коли на Донбасі був оголошений режим припинення вогню, там загинуло 75 українських військових. Сепаратисти не наводили зведених цифр своїх втрат.

За даними ООН, від початку бойових дій на Донбасі, які почалися у квітні минулого року, там загинуло понад 6 тисяч людей

XS
SM
MD
LG