Доступність посилання

ТОП новини

Уряд звільнив Гордієнка з посади голови Держфінансінспекції


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України звільнив Миколу Гордієнка з посади голови Державної фінансової інспекції та передав матеріали службового розслідування до Генпрокуратури. Відповідне рішення було ухвалене під час сьогоднішнього виїзного засідання уряду.

«На засіданні Кабміну було заслухано доповідь голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка про результати службового розслідування щодо посадових осіб Держфінінспекції. З огляду на численні порушення законодавства, встановлені у ході службового розслідування, було ухвалено рішення про звільнення Гордієнка з посади голови Держфінінспекції, а матеріали службового розслідування передати до Генеральної прокуратури України», – повідомили в уряді у суботу, 4 квітня.

На початку березня Кабмін ініціював проведення службового розслідування щодо керівництва Державної фінансової інспекції та відсторонив Гордієнка від виконання обов’язків голови.

Керівництву відомства висунули звинувачення за трьома пунктами: необ’єктивність проведення фінансової перевірки концерну «Антонов», зловживання під час проведення аудиту державних компаній і відсутність дієвого контролю за державним майном і державними коштами.

Микола Гордієнко, своєю чергою, заявив про зловживання уряду, виявлені у 2014 році, на суму понад 7,5 мільярда гривень. За його словами, йшлося про зловживання в «Укрпошті», «Укргазвидобуванні», «Енергоатомі» та у «Нафтогазі» на суму понад 4,5 мільярда гривень.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ з проханням почати розслідування за звинуваченнями, висунутими Гордієнком.

XS
SM
MD
LG