Доступність посилання

ТОП новини

За сьогодні бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню − прес-центр АТО


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 квітня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 квітня 2015 року

Сьогодні, 5 квітня, з опівночі до 18.00 бойовики не припиняли обстрілів позицій сил АТО,цей час бандформування 10 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр АТО.

«Переважно в ході збройних провокацій бойовики застосовували стрілецьку зброю. Також злочинці відкривали артилерійський, мінометний вогонь та здійснювали постріли із протитанкових ракетних комплексів», − зазначається у повідомленні.

Так, на Донеччині в районі населеного пункту Ленінське о 15.30 бойовики вели артилерійський вогонь із гармат калібру 100 міліметрів по позиціях одного з опорних пунктів сил АТО. О 13.20 в районі Майорська бандформування вели вогонь по українських позиціях із 120-міліметрових мінометів і автоматичних гранатометів. Також намагалися витіснити сили АТО з районів населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски з метою розвитку успіху та захоплення більших територій. Неподалік міста Щастя на Луганщині та селища Чермалик поблизу Маріуполя бойовики здійснили постріли із протитанкових ракетних комплексів.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які серед іншого передбачали відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Незадовго після зустрічі «нормандської четвірки» українські військові і бойовики оголосили про відвід важкого озброєння, зокрема ракетних комплексів, але в результаті це не припинило обстрілів на Сході. Українська сторона заявила, що сепаратисти зробили лише показові маневри, і насправді продовжують стріляти з озброєння, яке мали б відвести. Бойовики у відповідь звинувачують Збройні сили України у зриві мінських домовленостей і порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG