Доступність посилання

ТОП новини

Небо над Москвою цього тижня тричі закриватимуть через репетиції параду до Дня Перемоги


Повітряний простір поблизу московських аеропортів «Домодєдово», «Шереметьєво» і «Внуково» закриватимуть на 50 хвилин у понеділок, середу і п’ятницю через репетиції авіаційної частини параду до Дня Перемоги. Про це повідоляє Lenta.ru з посиланням на дані держкорпорації з організації повітряного руху в Росії.

Згідно з повідомленням, аеропорти закриватимуть упродовж трьох днів для прийому і відправлення рейсів з 07:30 до 8:20 за московським часом.

«Розклад повітряного руху буде скориговано з урахуванням репетиції параду таким чином, щоб мінімізувати незручності пасажирів і не створювати «пробок в повітрі», – повідомили в авіаційному відомстві.

Всього до 9 травня планують провести 10 репетицій в поблизу майданчика Алабіно і одне тренування в небі над центром Москви.
Очікується, що на параді Перемоги на Красній площі візьмуть участь 194 одиниці бронетехніки, 150 літаків і вертольотів, 14 тисяч військових.

Раніше стало відомо, що більшість запрошених світових лідерів відмовились від участі у святкуванні 70-річчя Перемоги. Не приїдуть до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі, Словенії, Словаччини, Фінляндії, Болгарії та ще декількох держав. Більшість лідерів аргументували свою відмову агресивною політикою Росії щодо України.

XS
SM
MD
LG