Доступність посилання

ТОП новини

Російська опозиція подала заявку на ходу 19 квітня в центрі Москви


Хода пам'яті Бориса Нємцова в Москві, 1 березня 2015 року
Хода пам'яті Бориса Нємцова в Москві, 1 березня 2015 року

Російська опозиція вранці 6 квітня подала заявку в мерію Москви на проведення 19 квітня ходи і мітингу в центрі міста за участю до 30 тисяч людей.

За словами одного з організаторів акції Олександра Рикліна, опозиція пропонує декілька маршрутів, але основною є хода від Трубної площі до площі Революції. Ще один варіант – хода по бульварах, сказав Риклін.

Раніше він заявив російській новинній агенції «Інтерфакс», що опозиція точно не погодиться переносити акцію з центру Москви на околицю, наприклад, в Мар’їно.

За словами Рикліна, в акції поки що немає гасла. Організатори вперше не висувають ніяких вимог до влади, а мають намір звернутися до громадян.

Передбачається, що за форматом і тематикою вона буде схожа із протестним маршем «Весна», який опозиція планувала провести 1 березня. У зв’язку з убивством одного з організаторів ходи, російського опозиційного політика Бориса Нємцова в цей день відбувся траурний марш його пам’яті.

На демонстрації 19 квітня одна з розтяжок буде присвячена Борису Нємцову, повідомили організатори опозиційної акції, серед яких «Комітет протестних дій», рух «Солідарність» і партія РПР-ПАРНАС.

XS
SM
MD
LG