Доступність посилання

ТОП новини

Захист подав скаргу на відмову слідчих визнавати імунітет делегата ПАРЄ Савченко – адвокат


Надія Савченко, 26 березня 2015 року
Надія Савченко, 26 березня 2015 року

Захист української льотчиці Надії Савченко подав скаргу в Басманний суд на відмову Слідчого комітету Росії визнавати імунітет делегата ПАРЄ, повідомив адвокат Микола Полозов.

Раніше Слідчий комітет Росії повідомив, що Савченко, яка перебуває в московському СІЗО, не підпадає під дію імунітету Парламентської асамблеї Ради Європи.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування.

Минулого тижня правозахисники повідомили, що Савченко вживає потрохи їжу, але лише в кількості, яка необхідна для підтримки життя.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

Савченко є народним депутатом України, а також обрана до делегації України в ПАРЄ.

ПАРЄ вже багато разів виступала з заявами і ухвалювала резолюції з вимогами до Росії негайно звільнити Савченко, народного депутата України, яка як член делегації України в ПАРЄ має міжнародний імунітет. Росія відмовляється брати це до уваги, а також не визнає, що мала звільнити Савченко також за мінськими домовленостями, які вона підписала.

XS
SM
MD
LG