Доступність посилання

ТОП новини

Зміни до Конституції Верховна Рада повинна розглянути ще до літа – Агафонова


Наталія Агафонова
Наталія Агафонова

Конституційна комісія має півтора місяці, щоб Верховна Рада встигла ухвалити зміни до Основного Закону стосовно децентралізації влади. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила член комісії, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Наталія Агафонова.

«Ми розуміємо, що для того, аби провести хоча б зміни по децентралізації влади до кінця року, нам необхідно, щоб ці зміни набрали 226 голосів в цю сесію. Часу мало. До літа ми маємо їх проголосувати», – розповіла Агафонова.

За її словами, конституційна комісія буде поділена на три робочі групи, кожна з яких працюватиме над окремим сектором змін до Конституції України: децентралізація органів державної влади, зміни, які стосуватимуться судової влади та прокуратури, а також права і свободи громадян.

Наступне засідання конституційної комісії відбудеться 15 квітня, повідомила Агафонова.

За її словами, серед членів комісії багато фахівців, які вже мають певні напрацювання змін до Конституції.

У понеділок відбулося перше засідання конституційної комісії, склад якої своїм указом президент затвердив 31 березня.

Сьогоднішнє засідання проходило за участю президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради, голови Конституційної комісії Володимира Гройсмана. До складу комісії увійшли народні депутати, науковці, судді, експерти міжнародних організацій, а також три екс-президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Проведення конституційної реформи та децентралізація влади є одним із пунктів мінських домовленостей, підписаних 12 лютого. Відповідно до них нова конституція в Україні має набути чинності вже до кінця 2015 року.

XS
SM
MD
LG