Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі не виключають військової акції проти Ірану


Представник уряду Ізраїлю Юваль Штайніц
Представник уряду Ізраїлю Юваль Штайніц

Представник уряду Ізраїлю Юваль Штайніц заявляє, що військова акція проти ядерної програми Ірану як і раніше можлива, повідомляє Associated Press.

В Ізраїлі досі зберігається недовіра щодо мети і намірів Ірану попри рамкову угоду, укладену минулого тижня між Тегераном та шістьма світовими державами-лідерами щодо ядерної програми цієї країни.

Ізраїльський уряд розкритикував рамкову угоду, яка пропонує зняття з Ірану економічних санкцій в обмін на згортання ним програми розвитку ядерного комплексу, щодо якого у Заходу і Ізраїлю є занепокоєння. Ізраїльські лідери вважають, що угода залишає надто багато можливостей для розвитку ядерної інфраструктури Ірану і дозволить у разі потреби отримати можливість виробляти ядерну зброю.

Юваль Штайніц заявив, що Ізраїль виступає за дипломатичне вирішення питання і планує тиснути на міжнародне співтовариство, щоб поліпшити угоду з Іраном.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху розкритикував угоду з Іраном, назвавши це загрозливе безпеки для його держави.

Минулого тижня Іран і шість світових держав оголосили про досягнення рамкової угоди, яка має на меті обмежити іранську ядерну програму в обмін на скасування західних санкцій. До 30 червня сторони мають укласти остаточну угоду.

XS
SM
MD
LG