Доступність посилання

ТОП новини

Харківщина не виконає план з мобілізації під час четвертої хвилі – воєнком


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Харківщина не виконає план з мобілізації військовослужбовців у рамках четвертої хвилі мобілізації, заявляє виконувач обов’язків керівника обласного військкомату Юрій Калгушкін.

«Райони Харківської області на 10 квітня виконають 100% планового завдання, а районні військкомати Харкова – близько 50%», – сказав Калгушкін у понеділок, 6 квітня, журналістам у Харкові.

За його словами, під час мобілізації треба призвати понад 3 тисячі військовозобов’язаних. Юрій Калгушкін вважає, що під час наступної хвилі мобілізації вдасться наздогнати недовиконаний план четвертої хвилі мобілізації. Наразі, каже він, план виконаний на 62-64 %.

3 березня Міністерство оборони повідомляло, що перший етап четвертої черги мобілізації виконано на 90 %.

Перший етап четвертої хвилі мобілізації тривалістю 90 днів розпочався 20 січня. Наступні дві хвилі почнуться у квітня та липні і триватимуть 60 днів.

Мобілізуватимуть громадян віком від 25 до 60 років.

У січні секретар РНБО Олександр Турчинов пояснював, що мобілізація потрібна, адже щодо України здійснюється російська агресія.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG