Доступність посилання

ТОП новини

У Росії «Хвилиною немовчання» вшановують пам’ять Нємцова


У Москві й інших містах Росії 7 квітня, в сороковий день після вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова прихильники опозиції проводять акцію пам’яті «Хвилина немовчання».

Організатори закликають усіх, кому не був байдужий Борис Нємцов, вшанувати його пам’ять.

«Якщо ви йдете пішки – зупиніться на хвилину, якщо ви на машині – подайте звуковий сигнал. Ми приносимо квіти на місце вбивства – їх прибирають. Ми влаштовуємо концерт пам’яті Бориса Нємцова – його забороняють. Нам дають зрозуміти, що краще забути. Але ми пам’ятаємо. Нас чути», – пишуть соратники Нємцова в Facebook.

Вони також закликають до солідарності людей в інших країнах світу. На думку організаторів акції, іноземці могли б виявити свою позицію поруч із російськими дипломатичними представництвами.

У Москві люди несуть квіти до місця вбивства Нємцова на Великому Москворецькому мосту. Потім, після «Хвилини немовчання», в Климентівському храмі, поряд з будинком, де жив Нємцов, пройде панахида.

Радіо Свобода веде пряму відеотрансляцію акцій пам’яті Нємцова.

Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого у центрі Москви. У справі про вбивство заарештували п’ятьох людей. Всі вони заперечують свою причетність до злочину.

XS
SM
MD
LG