Доступність посилання

ТОП новини

Херсонського священика звільнили з полону «ДНР»


Херсонського священика-капелана звільнили з полону бойовиків угруповання «ДНР». Про це повідомили у херсонському Кафедральному соборі Стрітення Господнього Української православної церкви Київського патріархату, кліриком якого є звільнений.

«Поки що нам відомо тільки те, що отець Ігор прибуде до Дніпропетровська ще з 15-ма звільненими полоненими. Коли він зможе повернутися до Херсона, ми не знаємо», – повідомили у храмі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, священик зник 14 лютого на трасі Маріуполь – Донецьк за 30 кілометрів від Донецька. Разом зі священиком в автомобілі їхав його помічник, херсонський волонтер Вадим Перепада, вони перевозили гуманітарну допомогу для українських військових. Отець Ігор їхав, щоб сповідати і причастити вояків.

За свідченнями місцевих жителів, автомобіль, схожий на авто отця Ігоря, потрапив на один із блокпостів «ДНР» біля селища Оленівка. Кілька днів по тому з’явилася інформація про те, що священик живий.

6 квітня ввечері з полону сепаратистів звільнили 16 українських військовослужбовців. Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що у полоні бойовиків залишаються ще близько 400 громадян України.

XS
SM
MD
LG