Доступність посилання

ТОП новини

Суд повернув державі 18 гектарів лісу, якими користувався родич Арбузова – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Апеляційний суд Київської області повернув у державну власність 18 гектарів лісу, якими користувався родич колишнього віце-прем’єра Сергія Арбузова, повідомляє прес-служба Генпрокуратура.

«Встановлено, що Київською обласною державною адміністрацією у 2012 році родичу колишнього першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова передано у довгострокове тимчасове користування терміном на 49 років лісову ділянку, площею 18,2 гектарів для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, що знаходилась у постійному користуванні держпідприємства «Київське лісове господарство», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що, порушуючи умови договору, недобросовісний користувач огородив земельну ділянку капітальним парканом, складеним із бетонних конструкцій, та пошкодив лісові насадження.

Тому прокуратура Київщини звернулася до суду з вимогою розірвати договір та повернути земельну ділянку у користування держпідприємства «Київське лісове господарство».

Вказана земельна ділянка розміщена в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району.

Раніше суд повернув у власність держави майже 5 гектарів лісу в Сухолуччі, які належали колишньомупрезиденту Віктору Януковичу.

XS
SM
MD
LG