Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: є нові докази страт українських полонених на Донбасі


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International має відеокадри, на яких живими показані троє полонених на Донбасі українських військових, які згодом виявлені у морзі з кульовими пораненнями в голову і верхню частину тіла. Про це йдеться в повідомленні організації.

Правозахисники також цитують свідків, які твердять, що ще один солдат був застрелений в упор одним із командирів сепаратистів.

Заступник директора Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв нагадав, що тортури, жорстоке поводження, а також убивство полонених або поранених солдатів є воєнними злочинами. Він додав, що такі звинувачення «мають бути негайно, ретельно і неупереджено розслідувані, а винні притягнуті до відповідальності у справедливому судовому розгляді, здійснюваному визнаними органами».

Ці звинувачення оприлюднені після інтерв’ю одного з сепаратистських ватажків газеті Kyiv Post, у якому він розповів, що особисто вбив 15 полонених українських солдатів. Ідеться про свідчення громадянина Росії Арсенія Павлова, більш відомого за прізвиськом «Моторола», який є лідером збройної групи «Батальйон Спарта».

За рік понад 6000 людей загинули внаслідок конфлікту між урядовими силами і підтримуваними Росією бойовиками на сході України. Правозахисні організації звинувачують обидві сторони у зловживаннях.

XS
SM
MD
LG