Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську створили «писанкову мапу України»


До Великодня створили «писанкову мапу єдності України»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

До Великодня створили «писанкову мапу єдності України»

У четвер у Дніпропетровську у рамках мистецької патріотичної акції «Створи свою писанку до Великодня» майстри та відомі у місті люди вперше створили «писанкову мапу України».

За словами організаторів, фахівців Будинку мистецтв, для написання великодніх писанок у традиціях, притаманних тому чи іншому регіонові України, вони запросили визнаних писанкарок, а також представників суспільної еліти Дніпропетровська – вихідців із різних регіонів.

Кожен гість, серед яких були заслужений артист, архітектор, професор, журналіст, депутат та оперна співачка, з допомогою майстра розписав яйце візерунками своєї малої батьківщини – Слобожанщини, Північного Причорномор’я, Наддніпрянщини, Прикарпаття, Полісся та Поділля.

Результатом роботи стала «писанкова карта України», яка має символізувати єдність держави.

«Проект «Створи свою писанку до Великодня» є досить символічним, бо дозволив відчути як учасникам, так і відвідувачам традиції українського народу, які єднають всю Україну, оспівують добро, гуманність, мир», – зазначила організатор акції Валентина Слобода.

Майстри-писанкарі не тільки показали технологію виготовлення писанок, а й розповіли про їхнє символічне значення та регіональні особливості.

XS
SM
MD
LG