Доступність посилання

ТОП новини

Меморіал на місці вбивства Нємцова знову ліквідували


Народний меморіал на місці вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова знову прибрали з Великого Москворецького мосту у Москві. Вночі на місці загибелі політика залишився один російський прапор. Квіти, свічки і портрети зникли. Повідомлення про це з’явилися сьогодні вранці в соціальних мережах.

Два дні тому меморіал вкотре спробували розібрати співробітники комунальних служб, але їм перешкодили волонтери. Вчора вранці квіти були перенесені ближче до проїжджої частини у зв’язку з чищенням парапету мосту. Однак того ж дня меморіал піддався новому нападу з боку активістів руху «Російського визвольного руху SERB». Вони прибрали табличку з написом «Тут убитий Борис Нємцов» і частину квітів, повідомив журналіст Тимофій Дзядко. Також вони зняли чорні стрічки з російських прапорів і розвісили георгіївські стрічки.

За його словами, волонтери викликали поліцію, але правоохоронці, що прибули на місце події нібито відповіли, що нічого зробити не можуть, тому що нападники діють з санкції ФСБ. Дзядко заявив, що має намір подати в суд.

У «Гормосту» стверджують, що не прибирали меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова. Московська влада поки що ніяк не пояснила інцидент.

XS
SM
MD
LG