Доступність посилання

ТОП новини

Сотні іранців протестували в Тегерані проти Саудівської Аравії


У Тегерані сотні іранців протестували проти Саудівської Аравії, 11 квітня 2015 року
У Тегерані сотні іранців протестували проти Саудівської Аравії, 11 квітня 2015 року

Сотні іранців протестують в Тегерані проти Саудівської Аравії через нібито приниження двох іранських паломників в саудівському аеропорту.

Агентство Associated Press повідомляє, що понад 300 протестувальників зібралися біля будівлі посольства Саудівської Аравії в північній частині Тегерана 11 квітня і закликали закрити посольство. Протести відбулися, незважаючи на урядову заборону.

Демонстранти скандували «Ганьба вам!» і «Смерть Будинку Саудів!».

Демонстрація відбулася після того, як в міжнародному аеропорту Джедди саудівські офіцери принизили двох іранських паломників. Детальна інформація про зловживання не оприлюднена, хоча Іран формально закликав покарати саудівських офіцерів.

Інцидент викликав негативну реакцію в Ірані, де деякі законодавці та релігійні авторитети закликали до припинення поїздок паломників до Мекки до Саудівської Аравії.

Раніше влада Саудівської Аравії заборонила іранському літаку з 260 паломниками увійти в повітряний простір країни, пояснивши заборону тим, що лайнер не має відповідного дозволу.

Останнім часом відносини між Іраном і Саудівською Аравією були напруженими у зв'язку з ситуацією в Ємені, Саудівська Аравія проводить в Ємені військову операцію проти повстанців, яких нібито підтримує Іран.

XS
SM
MD
LG