Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд відхиляє позов незалежної телекомпанії на скасування ліцензії


Під час однієї з акцій на підтримку «ТВ2», архівне фото
Під час однієї з акцій на підтримку «ТВ2», архівне фото

Арбітражний суд у столиці Росії Москві відмовився задовольнити позов незалежної телекомпанії «ТВ2» з міста Томська на скасування ухвали продовжити чинність її ліцензії на мовлення, повідомила юрист компанії.

Як сказала російським засобам інформації юрист Анастасія Ольговська, компанія ще не має повного тексту рішення суду і збирається оскаржити його, коли отримає цей текст.

За її словами, Федеральна службі нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, більше відома як Роскомнагляд, що скасувала ліцензію, намагалася зробити судове засідання закритим, долучивши до нього таємні матеріали, але суд відмовив у цьому.

На початку місяця інший суд уже відмовив «ТВ2» в позові проти Російської телевізійної і радіомовної мережі, яка в односторонньому порядку, ще за чинної ліцензії, розірвала з телеканалом угоду про трансляцію його сигналу з початку нинішнього року.

Телеканал «ТВ-2» зняли з телеефіру 1 січня, компанія лишилася тоді тільки в кабельних мережах, які доступні не всім мешканцям Томська, міста в Західному Сибіру. По тому Роскомнагляд, повідомивши спершу компанію про продовження ліцензії на мовлення, скасував те рішення, назвавши його технічною помилкою. Чинність дотеперішньої ліцензії збігла 8 лютого.

Ці рішення викликали низку протестів і акцій на підтримку «ТВ2» в Томську, а також у Москві. Працівники компанії і правозахисники вважають ці рішення політично мотивованими і пов’язаними з широким висвітленням нею подій в Україні.

Нині телекомпанія, що відома своєю редакційною незалежністю від влади і завоювала раніше низку нагород, не маючи ліцензії, звільнила значну частину працівників і готує тільки короткі інформаційні випуски, що виходять на її сайті в інтернеті.

XS
SM
MD
LG