Доступність посилання

ТОП новини

У Берліні почалася зустріч голів МЗС «нормандської четвірки»


Голови МЗС Росії, Німеччини, України і Франції під час однієї з попередніх «нормандських зустрічей», архівне фото
Голови МЗС Росії, Німеччини, України і Франції під час однієї з попередніх «нормандських зустрічей», архівне фото

У столиці Німеччини Берліні почалася зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини і Франції в так званому «нормандському форматі». Павло Клімкін, Сергій Лавров, Франк-Вальтер Штайнмаєр і Лоран Фаб’юс мають на меті оцінити виконання домовленостей про припинення вогню на сході України.

Напередодні цієї зустрічі Фаб’юс заявив, що Франція має намір нагадати Україні і Росії про необхідність виконати мінські домовленості до кінця нинішнього, 2015 року.

А Штайнмаєр у газетному інтерв’ю закликав Україну і Росію «охопити головне питання реалізації наступного етапу» виконання мінських домовленостей, а саме «підготовку місцевих виборів у районах, окупованих сепаратистами, а також гуманітарний доступ і відновлення на сході України».

У неділю, 12 квітня, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявила про поновлення інтенсивних боїв поблизу Донецька з застосуванням важкої техніки з обох боків. Українські військові і проросійські сепаратисти обмінялися звинуваченнями в порушенні режиму припинення вогню і застосуванні озброєнь, які за мінськими домовленостями мали бути відведені.

За узгодженим 12 лютого Комплексом заходів на виконання раніше досягнених мінських домовленостей, урегулювання в частині сходу України, нині окупованій проросійськими сепаратистами за підтримки російських військ, має бути досягнене до кінця 2015 року.

XS
SM
MD
LG