Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Європи відреагували на критику МВС на звіт щодо розслідування вбивств на Майдані


Поступ у розслідуванні вбивств мітингувальників під час Революції гідності стався лише через 10 місяців після зміни влади в Україні. Про це заявив голова Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи Ніколас Братза, який у середу представив у Страсбурзі звіт щодо перебігу розслідування масових вбивств мітингувальників.

Він також зазначив, що йому відомо про критику звіту з боку Міністерства внутрішніх справ України, але наголосив, що група неодноразово зверталася до відомства, але так і не отримала «ніякої задовільної відповіді, яка розвіяла б чітке враження відсутності ефективної співпраці».

Серед позитивних зрушень у розслідуванні справи про масові вбивства мітингувальників Ніколас Братза назвав створення департаменту спеціальних розслідувань у Генеральній прокуратурі та активнішу позицію Верховної Ради цього скликання щодо покращення якості слідства.

У міжнародній дорадчій групі також повідомили, що тепер займатимуться розслідуванням справи про масову загибель людей в Одесі 2 травня 2014 року.

Звіт щодо перебігу розслідування справи про загибель мітингувальників у Києві у лютому 2014 року Міжнародна дорадча група при Раді Європи оприлюднила 31 березня. Згідно з висновкам експертів групи, за рік розслідування справи українським правоохоронним органам не вдалося досягнути істотного прогресу. Крім того, фахівці групи також наголосили на відсутності належної співпраці між силовими органами України у цій справі та підривних діях судів.

Міністерство внутрішніх справ України, зокрема й сам міністр Арсен Аваков, розкритикували цей звіт.

XS
SM
MD
LG