Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна конференція підтримки України відбудеться 28 квітня


Айварас Абромавичус (Фото ©Shutterstock)
Айварас Абромавичус (Фото ©Shutterstock)

Конференція «Міжнародна підтримка України» відбудеться в Києві 28 квітня. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. За його словами, Україна очікує участі у заході близько 400 представників іноземних делегацій.

«Мета цієї конференції – показати нашим західним партнерам, що реформи в нашій країні тривають, що є настрій на реформи й у нас є чіткий план реформування країни», – зазначив він і додав, що конференція має також продемонструвати єдність української влади в намірі проводити реформи.

Для участі в конференції запрошено представників Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Міжнародного валютного фонду. Очікується, що на конференції виступлять президент України Петро Порошенко, премʼєр-міністр Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради Володимир Гройсман, всі українські міністри.

На конференцію планують винести питання фінансування відновлення східних регіонів України, постраждалих від військового конфлікту, питання бізнес-клімату й допомоги переселенцям.

Раніше віце-премʼєр Геннадій Зубко оцінив потреби відновлення Донбасу в 1,5 мільярда доларів. Він також розповів, що зокрема в ООН попередньо повідомили про готовність надати Україні 300 мільйонів доларів допомоги.

XS
SM
MD
LG