Доступність посилання

ТОП новини

Під Запоріжжям спецпідрозділ «Сармат» відпрацьовує спецоперації


На одному з військових полігонів біля Запоріжжя бійці спецпідрозділу Збройних сил «Сармат» провели бойове злагодження. Спецпідрозділ входить до складу військової служби правопорядку.

«Ми правоохоронці у Збройних силах України, що можуть проводити і обшуки, і огляд, слідкувати за законністю у Збройних силах. Наші підрозділи поділяються на конвоювання затриманих чи засуджених, бо не є таємниця, що різні злочини вчиняються в тому числі і нашими військовослужбовцями в зоні проведення антитерористичної операції. Також у нас цілий взвод військової інспекції дорожнього руху – екіпажі працюють на маршрутах руху дорожнього транспорту, перевіряючи військовий транспорт, що заїздить і виїздить до зони АТО. Є в нас і спецназ, який охороняє місії ОБСЄ або виконує інші завдання, що ставляться командуванням», – розповів командир спецпідрозділу «Сармат» Вадим Музюкін.

У березні спецпідрозділ поповнився новими військовослужбовцями, які були покликані до лав Збройних сил за мобілізацією. Саме для них і проводилися бойові навчання. Під час бойового злагодження бійці відточували навички стрільби, роботи на блок-постах та проведення операцій загону спецпризначення.

Частина сформована у вересні минулого року. У неї входить понад 250 бійців. Військові несуть службу в зоні антитерористичної операції та на блок-постах у Запорізькій області.

XS
SM
MD
LG