Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ має розслідувати активи екс-команди Януковича – посол Швейцарії


ГПУ має зробити «домашнє завдання» – Швейцарія
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:17 0:00

ГПУ має зробити «домашнє завдання» – Швейцарія

Швейцарія очікує, що Україна докладе більше зусиль для розслідування активів команди екс-президента України Віктора Януковича. Про це заявив посол Швейцарії в Україні Крістіан Шененберґер.

«Раніше швейцарський уряд заблокував рахунки представників попередньої влади, визначених українців. Зараз відбувається співпраця Генеральної прокуратури України і уряду Швейцарії, спілкуємось щодо цього. Швейцарія відкрита і готова співпрацювати з цього питання, але українській стороні, зокрема Генеральній прокуратурі, необхідно зробити «домашнє завдання». Мова йде про ретельне розслідування цієї справи», – сказав Шененберґер.

Швейцарія заявила, що задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих фінансових коштів. Ця країна зробила це вперше. Ці активи пов’язані з режимом колишнього українського президента Віктора Януковича. Водночас Федеральне міністерство юстиції Швейцарії не володіє будь-якою інформацією про обсяг активів, які були заморожені.

У лютому 2014 року Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про блокування активів Віктора Януковича та ще 19 колишніх чиновників, це рішення діятиме три роки.

XS
SM
MD
LG