Доступність посилання

ТОП новини

Олланд збирається зустрітися з Путіним і обговорити Україну – джерела


Володимир Путін і Франсуа Олланд (архівне фото)
Володимир Путін і Франсуа Олланд (архівне фото)

Президент Франції Франсуа Олланд має намір обговорити становище в Україні з президентом Росії Володимиром Путіним, коли вони обидва перебуватимуть із візитом у Вірменії через тиждень, 24 квітня, повідомляє з Парижа Агентство «Франс-прес» із посиланням на неназване джерело в апараті голови французької держави.

Того дня і Олланд, і Путін перебуватимуть у Єревані на вшануванні сотих рокових від початку масових убивств і депортацій вірмен у тодішній Османській імперії, що його вірмени, а також Франція і Росія визнають за геноцид вірменського народу.

Раніше у п’ятницю, 17 квітня, речник російського президента Дмитро Песков заявляв у Москві, що не можна виключити можливості контактів голів двох держав на берегах програми урочистостей, яку запланувала вірменська сторона.

Імовірна зустріч може відбутися через два дні по тому, як Франсуа Олланд зустрінеться з президентом України Петром Порошенком у Парижі.

Франція бере участь у врегулюванні розпалюваного Росією конфлікту в частині сходу України як учасник так званого «нормандського формату», разом із Німеччиною.

Відносини Парижа й Москви значною мірою затьмарені через відмову Франції передавати Росії замовлені нею сучасні бойові кораблі, доки становище на сході України не залагодиться.

XS
SM
MD
LG