Доступність посилання

ТОП новини

Путін: визнання «ДНР» і «ЛНР» залежатиме від «реалій»


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що питання визнання «ДРН» і «ЛНР» залежатиме від «реалій».

«Я зараз не хотів би з цього приводу говорити, бо чого б я не сказав, все може бути контрпродуктивно. Ми будемо дивитися на реалії, що виникають у житті», – сказав Путін в інтерв’ю програмі «Вести в субботу» на каналі «Россия 1».

Раніше лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко в інтерв’ю BBC заявив, що «Україна де-факто визнала» «ДНР». Що ж до перспективи визнання Росією Захарченко сказав: «Є певні складнощі і у світових відносинах, і у нас. Тому рішення президента Росії Володимира Путіна – це буде тільки його рішення. І коли буде необхідно, він визнає чи не визнає».

Після підписання у лютому Мінських домовленостей Путін заявив, що війна між Росією і Україною малоймовірна, а у визнанні «ДНР» і «ЛНР» немає необхідності.

Угруповання «ЛНР» та «ДНР» визнані в Україні терористичними. Наразі вони контролюють частину території Луганської і Донецької областей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня минулого року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG