Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: у Широкині триває перемир’я


Мешканці Широкина спілкуються з заступником голови СММ ОБСЄ Александром Гуґом, 14 квітня, 2015, Широкине Донецької області
Мешканці Широкина спілкуються з заступником голови СММ ОБСЄ Александром Гуґом, 14 квітня, 2015, Широкине Донецької області

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що упродовж ночі з 17 на 18 квітня, яку вони провели у Широкині Донецької області, вони не зафіксували тут порушення перемир’я.

«Між 23.00 і 23.22, а також між 23.45 і 00.00 спостерігачі СММ чули артилерійську перестрілку на відстані 10 кілометрів на північ від їхніх позицій. А впродовж ночі перебування у Широкині, СММ не зареєструвала порушення режиму припинення вогню у селищі Широкине чи навколо нього», – повідомили в СММ ОБСЄ у суботу, 18 квітня.

У місії наголосили, що перемир’я у Широкині дотримуються упродовж останніх 59 годин. Також, за їхньою інформацією, спостерігачі СММ ОБСЄ перебувають тут безвиїзно понад 24 години.

Минула ніч була першою, коли спостерігачі ОБСЄ залишилися на ніч у Широкині.

Спостерігачі ОБСЄ кілька разів намагалася домовитися про припинення вогню у Широкині, частину якого окупували сепаратисти, ще одну частину контролюють українські війська, а решта залишається «нейтральною».

До війни на Донбасі у Широкині жило близько півтора тисяч людей.

Донецький аеропорт і Широкине останнім часом були місцями активних бойових дій попри оголошене перемир’я, про яке домовилися ще у лютому лідери України, Росії, Німеччини і Франції. Ці місця стратегічно важливі – контроль за Широкиним відкриває чи блокує можливість наступу сепаратистів на Маріуполь.

XS
SM
MD
LG