Доступність посилання

ТОП новини

У Криму побитий 17 квітня активіст Кузьмін подав заяву до поліції


Леонід Кузьмін після побиття 17 квітня
Леонід Кузьмін після побиття 17 квітня

Проукраїнський активіст Леонід Кузьмін, на якого увечері 17 квітня напали в Сімферополі, зняв побої і 18 квітня подав заяву в поліцію.

Як повідомив потерпілий проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії, у нього закрита черепно-мозкова травма, кілька порізів на обличчі та голові.

Співробітники правоохоронних органів прийняли заяву активіста, у понеділок у Кузьміна має відбутися медична експертиза, після цього стане ясно, чи буде порушено справу за даним фактом, пояснив він.

Кузьмін також розповів подробиці інциденту.

«Вчора я повертався додому і, коли вже переходив дорогу до свого будинку, мене зустріли двоє молодих людей. Вони запитали спочатку скільки часу, потім один з них сказав, що бачив мене по телевізору, далі я чув тільки погрози: «Ти фашист! Як ти можеш жити в Сімферополі!» – розповів Кузьмін.

Він сказав, що намагався уникнути конфлікту, але поки він спілкувався з одним нападником, інший вдарив його пляшкою по голові.

«Я почав падати, вони мене повалили на землю, ще кілька разів ударивши кулаками і ногами, пішли. Після цього я прийшов додому і викликав швидку допомогу», – розповів активіст.

Леонід Кузьмін – організатор акції пам’яті українського поета Тараса Шевченка, що пройшла у Сімферополі 9 березня. Його та ще двох учасників акції затримали після проведення заходу. Після цього 12 березня відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на цій акції. Активістам суд призначив обов’язкові роботи тривалістю 40 годин кожному. Леоніда Кузьміна звільнили зі школи, де він працював учителем історії.

XS
SM
MD
LG