Доступність посилання

ТОП новини

США зупинять антидемпінгові мита для українських виробників – Абромавічус


Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус

ряди України та США домовилися про механізми усунення антидемпінгових мит на американському ринку для українських виробників труб, сталеливарних компаній і підприємств хімічної промисловості. Про це розпові у Вашингтоні міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, повідомляє «Укрінформ».

«Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (угод про призупинення дії мит). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань», – зазначив міністр.

Він наголосив, що це є компромісним варіантом, оскільки остаточне зняття мит є дуже складним процесом зважаючи на багато політичних та економічних нюансів.

«Зараз ми є членами Світової організації торгівлі, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин запровадження таких мит, оскільки ми використовували не ринкові механізми», – пояснив міністр.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус наголосив, що питання скасування або хоча б призупинення мит протягом багатьох років намагалися вирішити як уряд, так і самі українські виробники. Антидемпінгові мита з боку США були накладені на Україну у той час, коли вона не мала статусу країни з ринковою економікою.

XS
SM
MD
LG