Доступність посилання

ТОП новини

Росіян не допустять до нової хвилі приватизації – Абромавічус


Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус ©Shutterstock
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус ©Shutterstock

Український уряд найближчим часом планує масштабну приватизацію державних активів, однак російські інвестори не будуть допущені до цих торгів. Про це розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, повідомляє «Укрінформ».

«Якщо ми почнемо широкомасштабну приватизацію, то потрібно зробити нормальне роуд-шоу, показати, що ми маємо, і запросити західних інвесторів. Російським інвесторам ми не дозволимо купувати активи», – сказав міністр.

Він уточнив, що обмеження участі росіян будуть прописані в законі.

«Країна-агресор не матиме можливості брати участь у торгах державними активами нашої країни. Ми знаємо, наскільки великим є тиск державних структур Росії на приватний бізнес, їхній вплив на поведінку компаній на закордонних ринках. Тому така реакція буде адекватною», – наголосив урядовець.

За словами Абромавічуса, «продажу не підлягають підприємства стратегічного значення, якими є ядерна енергетика, ліс на даний момент, залізниця». Серед тих підприємств, які планується виставити на продаж, міністр назвав «Укрспирт», «Центренерго», Одеський припортовий завод.

XS
SM
MD
LG