Доступність посилання

ТОП новини

Україна стала почесним володарем італійської премії


На врученні премії у Неаполі
На врученні премії у Неаполі

Україна стала почесним гостем цьогорічної міжнародної премії «Альбатрос». На церемонії у Неаполі почесну премію вручили місцевій асоціації українців з міста Авелліно «Ucraini Irpini» за організацію благочинних концертів для допомоги дітям та потерпілим внаслідок конфлікту на Донбасі.

Виступи відбудуться в травні у Неаполі, Римі та Мілані за участю заслуженого артиста України Тараса Курчика, він є ініціатором благодійного туру. Акцію підтримують також організація «Міст», ЮНІСЕФ регіону Кампанія, посольства України в Італії та при Святому престолі.

За традицією премії, щороку на церемонію вручення нагород запрошують країну-гостя, щоб привернути до неї увагу з боку італійських ЗМІ. Цього року таким почесним гостем була Україна, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Для нас це стала важлива нагода підтримати Україну і представити публіці проблематику цієї країни. Йдеться насамперед про загиблих і потерпілих дітей під час війни на сході України», − зазначила у коментарі Радіо Свобода президент премії «Альбатрос» Лючія де Крістофоро.

За її словами, почесна нагорода не передбачає фінансової підтримки. «Визнаючи важливість подібних культурних проектів, ми надаємо лише медійну підтримку», − додала Лючія де Крістофоро.

Міжнародна премія «Альбатрос» діє в Італії від 2003 року. Її вручають за визначні заслуги у галузі літератури, музики, кіно, театру й журналістики. Щороку серед лауреатів премії є відомі італійські митці.

XS
SM
MD
LG