Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики дестабілізуватимуть доти, доки їм дозволятиме Кремль – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Премʼєр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що врегулювання ситуації на сході України залежить від рішення Кремля припинити агресію. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Україна».

«Доки в Кремлі для себе не приймуть рішення, що Росія повинна перестати бути державою-агресором, яка захоплює території, а має нарешті усвідомити свою відповідальність перед світом за мир і стабільність, і забратися як з Донецька й Луганська, так і з Криму, – до того моменту російські терористи будуть далі намагатися нагнітати ситуацію і дестабілізувати ситуацію в цілому в Україні», – зазначив Яценюк.

Глава уряду наголосив, що мета українського керівництва полягає у досягненні миру на Донбасі і важливо, щоб цей процес відбувався без жертв. «15 тисяч людей поранено, понад 6 тисяч вбито внаслідок військового конфлікту, який спровокований Росією і має (причиною – ред.) тільки одне – хворобливу російську імперську амбіцію захопити і знищити Україну», – сказав Арсеній Яценюк.

Він також наголосив, що президент Росії Володимир Путін має «прочитати і виконати» все, що прописано у Мінських домовленостях.

Росія заперечує присутність своїх військових на Донбасі, а також матеріальну і технічну підтримку проросійських сепаратистів у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей.

XS
SM
MD
LG