Доступність посилання

ТОП новини

Українська делегація зустрілася з директором МВФ, Лаґард зауважила «прогрес»


Українська делегація завершила участь у весняній сесії Світового банку та Міжнародного валютного фонду, що відбулася у Вашингтоні. Останньою в програмі делегації була зустріч із директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.

«Наприкінці важливого тижня у Вашингтоні у складі нашої делегації зустрілася з Крістін Лаґард. Підтримка МВФ ключова для фінансової стабілізації України», – написала міністр у своєму твітері.

Директор-розпорядник МВФ відзначила прогрес України в реалізації економічних реформ, рекомендованих фондом.

«Учасники зустрічі відзначили важливість продовження здійснення владою ключових політичних заходів, а також подальшої зовнішньої підтримки, включно із якнайшвидшим досягненням домовленостей з приватними кредиторами про боргову операцію», – ідеться в повідомленні МВФ.

Минулого тижня у фонді заявили, що для успішної реалізації кредитної програми Україна до червня має домовитися з кредиторами щодо реструктуризації частини зовнішнього боргу.

Премʼєр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що обсяг частини зовнішнього боргу, реструктуризації якого потребує Україна, складає 23 мільярди доларів. Загальний обсяг зовнішнього держборгу України складає 70 мільярдів доларів.

У складі делегації України у Вашингтоні працювали міністр фінансів Наталія Яресько, міністр міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, голова Національного банку Валерія Гонтарєва та інші високопосадовці.

XS
SM
MD
LG