Доступність посилання

ТОП новини

Путін не має наміру говорити з Олландом про «містралі» – Кремль


(архівне фото)
(архівне фото)

Речник президента Росії Дмитро Песков заявив, що Володимир Путін не має наміру порушувати питання про замовлені Москвою і не передані Парижем військові кораблі типу «Містраль» у перебігу зустрічі з президентом Франції цього тижня.

За словами речника, сам Олланд має вирішити, чи порушувати це питання.

Песков підтвердив, що Путін і Олланд зустрінуться у п’ятницю, 24 квітня, коли обидва перебуватимуть із візитом у столиці Вірменії Єревані на вшануванні 100-х роковин початку масових знищень і депортацій вірмен у колишній Османській імперії, що їх самі вірмени, а також, серед інших, і Франція й Росія визнають за геноцид вірменського народу.

У неділю, 19 квітня, Олланд заявляв, що питання про «містралі» може бути темою обговорення під час зустрічі з Путіним.

Франція зупинила передачу Росії замовлених нею двох ударних вертольотоносців типу «Містраль» через агресію Москви в Україні і заявляє, що ця передача буде можлива тільки в разі повного виконання Росією мінських домовленостей про врегулювання на сході України. У Москві кажуть, що в разі зриву контракту вимагатимуть від Франції повернути вже сплачені за ним кошти. Після хвилі погроз на адресу Парижа в Москві врешті стали говорити, що ці кораблі не так уже й потрібні Росії.

XS
SM
MD
LG