Доступність посилання

ТОП новини

У Запорізькій області осередок КПУ відновив зруйнований пам’ятник Леніну


Пам’ятник Володимиру Леніну у Слов’янську, ілюстраційне фото
Пам’ятник Володимиру Леніну у Слов’янську, ілюстраційне фото

У селищі Веселе Запорізької області після реставрації було встановлено на постамент раніше повалений і зруйнований пам’ятник Володимиру Леніну.

Ініціативу його відновлення взяла на себе місцева організація КПУ.

Як повідомили кореспондентові Радіо Свобода в Запорізькому обкомі Компартії, усі роботи здійснено за рахунок партійних та благодійних внесків.

«Почали надходити звернення до першого секретаря райкому з проханням відновити цей пам’ятник. Підтримали «афганці», ветеранська організація. Декілька разів вони виставляли намет у районному центрі для збору коштів. Люди приносили гроші – хто 5 гривень, хто 200, хто 500 гривень. Знайшли компетентних людей, які відновили цей зруйнований пам’ятник. Тепер 22-го (квітня, на день народження Леніна – ред.) буде офіційне відкриття та мітинг», – розповів телефоном секретар Запорізького обкому КПУ Віталій Мішок.

Також в обласній організації КПУ повідомили, що місцеві партійні активісти організували постійне чергування довкола пам’ятника, аби попередити можливість його нового повалення та руйнування.

Пам’ятник Леніну у селищі Веселе невідомі знесли у березні цього року.

За даними Департаменту культури і туризму, національностей і релігій Запорізької ОДА, на території області наразі є близько 80 пам’ятників Леніну.

XS
SM
MD
LG