Доступність посилання

ТОП новини

Крим істотно відстає у розвитку від Росії – Медведєв


Анексований Крим дуже відстає в розвитку від Росії, тому російські федеральні чиновники так часто бувають з «ревізіями» на півострові, заявив російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв під час звіту в Державній Думі 21 квітня, повідомляє сайт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Крим потребує нашої співучасті, незалежно від грошей, в найближчій перспективі, саме тому ми всі там буваємо: і колеги-депутати Державної Думи, і колеги з уряду, і не тому що в Криму хороший клімат, а тому що ця територія істотно відстала від нашої країни. Істотно відстала. Наше завдання – заповнити все, що не було зроблено за останні двадцять п’ять років, щоб нам потім не було соромно за раніше прийняті рішення», – сказав глава російського уряду.

Медведєв раніше повідомив, що Росія направить на розвиток Криму і Севастополя протягом п’яти років близько 700 мільярдів рублів в рамках федеральної цільової програми розвитку півострова.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила про включення Криму до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року. Дмитро Медведєв сьогодні заявив, що збитки Росії унаслідок санкцій вже сягнули 25 мільярдів євро.

XS
SM
MD
LG