Доступність посилання

ТОП новини

Зі зведенням фортифікаційних споруд у зоні АТО існує системна проблема – Кишкар


Павло Кишкар
Павло Кишкар

Прифронтові міста недостатньо укріплені, існує системна проблема, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат, учасник АТО Павло Кишкар.

«Сьогодні питання укріплення і Харкова, і Маріуполя, і Красноармійська й інших наближених до фронту великих міст не вирішене системно. Немає системного підходу ні в забезпеченні проведення цих інженерних робіт, ні в зведенні наступних ліній оборони», – каже Кишкар.

Інформацію про слабку фортифікацію поблизу Маріуполя спростовує екс-заступник керівника сектору «М» штабу АТО Віктор Шидлюх. За його даними, підступи до Маріуполя достатньо захищені. При цьому він зауважив, що надійність оборони залежить не лише від кількості інженерних споруд.

«На стійкість оборони впливає дуже багато факторів, починаючи від озброєння і закінчуючи моральним духом. Там є надійні фортифікаційні споруди (маріупольський напрямок – ред.). Хочу заспокоїти людей, щоб вони не боялися. Я пішки пройшов усі ці фортифікаційні споруди і, повірте, вони є насправді. Удосконаленню немає меж. Звичайно, якщо дадуть більше будматеріалів, вони будуть кращими. Але збудованих фортифікаційних споруд достатньо, щоб протистояти тій кількості війська, що є у противника», – запевнив Шидлюх.

Показником надійності оборони, на думку військового, є той факт, що сепаратисти з 10 січня атакують позиції українських підрозділів під Маріуполем, але просунутися далі так і не змогли.

Раніше сьогодні у Верховній Раді народні депутати з фракції «Самопоміч», які побували на позиціях українських військових на Донеччині, заявили про намір передати президенту України дані щодо неналежної, на їхню думку, оборони Маріуполя.

XS
SM
MD
LG