Доступність посилання

ТОП новини

Майора Нацгвардії підозрюють у «сприянні терористичній організації» – ГПУ


Генеральна прокуратура повідомила про підозру першому заступнику командира авіаескадрильї Національної гвардії України, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Військового підозрюють у вчинені злочинів, передбачених частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

«Слідчими СБУ установлено, що майор, маючи доступ до інформації про хід АТО на сході України, сприяв діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка», передаючи її учасникам інформацію про місця дислокації, маршрути переміщень та пункти призначення окремих підрозділів сил АТО, розташування бойових літальних апаратів, їхні тактико-технічні характеристики та комплекти боєприпасів на одному з аеродромів Донецької області, а також маршрути польотів авіарейсів найвищих посадових осіб держави», – мовиться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що під час обшуку у військового вилучено електронні пристрої, за допомогою яких з використанням програмних засобів для шифрованого обміну даними він передавав інформацію співучасникам із угруповання «ДНР».

Шевченківський райсуд Києва щодо майора обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

XS
SM
MD
LG