Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: 136 гектарів земель резиденції Януковича повернуто у державну власність


136 гектарів земель резиденції «Межигір’я» повернуто у державну власність. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури Укораїни.

«У державну власність повернуто 136 гектарів земель резиденції «Межигір’я», якими незаконно користувався Янукович та виділених земель, пов’язаних з родинами колишніх народних депутатів: Волкова О.А. – 73 гектари; Калєтніка І.Г. – 14 гектарів; Клюєва С.П. – 11,3 гектара; Богатирьової Р.В. – 0,5 гектара», – йдеться у повідомленні.

У червні 2014 року Господарський суд Київської області задовольнив позови прокуратури області щодо повернення у державну власність 135 гектарів території, на якій розташована резиденція «Межигірʼя». За даними відомства, суд задовольнив два позови прокуратури до Вишгородської районної державної адміністрації, ТОВ «Танталіт» та БФ «Відродження України» про скасування розпоряджень, визнання недійсним державних актів та витребування земель резиденції на користь держави.

«Встановлено, що вказані землі вартістю понад 118 мільйонів гривень були відчужені розпорядженнями Вишгородської райдержадміністрації, хоча вилучення, передача в оренду та подальший продаж земель рекреаційного призначення належать до компетенції Кабінету міністрів України», – повідомили у прокуратурі.

«Межигірʼя» раніше було резиденцією Віктора Януковича, однак після його втечі з країни у лютому 2014 року територія відкрита для відвідувачів.

XS
SM
MD
LG