Доступність посилання

ТОП новини

Власник маєтку депутат Кацуба бере гроші в держави на оренду житла


Народний депутат Володимир Кацуба бере гроші з бюджету на оренду житла попри те, що у його родини чиновників є власний величезний маєток під Києвом. Про це йдеться у програмі «Схеми» – проекті Радіо Свобода на Першому національному.

Володимир Кацуба є членом групи «Відродження» в Верховній Раді та батьком колишнього заступника голови «Нафтогазу» Сергія Кацуби.

Його прізвище фігурує в списку народних обранців, оприлюдненому на сайті Верховної Ради, серед тих, кому здійснена виплата компенсації для оренди житла або винайму готельного номеру.

​Сам Кацуба заперечує, що орендує житло.

«Я не отримував грошей, я користуюсь взагалі готельним номером. З дружиною я розлучений», – повідомив журналістам народний депутат.
Дружина Кацуби Наталя має величезний палац під Києвом. Раніше – програма «Схеми» показувала цей будинок у стилі псевдобарокко.

Журналістам вдалося зняти маєтки нафтогазових чиновників з води і з повітря – бо суходолом доступу до них немає.


Родина Кацуб фігурувала в кількох корупційних скандалах часів колишнього президента Віктора Януковича. Син Володимира, Сергій Кацуба, був куратором багатомільйонної корупційної оборудки із закупівлі бурових веж за завищеною ціною, яка відома під назвою «Вишки Бойка».

Прізвище Кацуб також фігурувало в документах, знайдених після втечі Януковича та його близького оточення. Згідно з одним платіжним документом для одного з «містера Кацуба» вишукані італійські костюми за 30 тисяч євро купував юний олігарх Сергій Курченко, який створив енергетичну бізнес-імперію за президентства Януковича.

XS
SM
MD
LG