Доступність посилання

ТОП новини

Глава Міненерговугілля перериває візит до США через протести шахтарів


Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин у зв’язку з протестами шахтарів перериває свою участь у Міжнародній конференції з питань енергетики CERAWeek-2015 у Г’юстоні (Техас) і робочий візит до США і терміново повертається в Київ.

«У зв’язку з пікетами шахтарів міністр ухвалив рішення про скорочення робочого візиту до США на півтора дня. Сьогодні вилітаємо до Києва!» – повідомив у своєму Twitter керівник управління євроінтеграції Міненерговугілля Михайло Бно-Айріян.

Він також зазначив, що через різницю в часі та події в Києві робота в телефонному режимі тривала і цієї ночі.

Сьогодні гірники мітингують у Києві вже вдруге за останні два дні. 22 квітня шахтарі від Верховною Радою вимагали від президента звільнити міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, виплатити заборгованість із зарплати, а також скликати РНБО, щоб розібратися із кризовою ситуацією у вугільній промисловості.

Переговорна група передала звернення про це до президента Петра Порошенка. До складу групи увійшли керівник профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманов, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, представники профспілок кожного з регіонів.

XS
SM
MD
LG