Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ порушила 2 кримінальні провадження щодо екс-депутатів Партії регіонів – Левус


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура порушила два кримінальні провадження стосовно колишніх народних депутатів з Партії регіонів. Про це після відвідання Генеральної прокуратури повідомили народні депутати з міжфракційного об’єднання «Самооборона Майдану».

Зокрема, народний депутат Андрій Левус повідомив, що відбулася зустріч з першим заступником генерального прокурора Володимиром Гузирем.

«Ми поставили питання щодо кримінальних правопорушень, скоєних Бакуліним, Бойком, Єремеєвим, Москаленком та Онищенком. Він нас поінформував, що відкрито два досудові слідства по статті 191 — розкрадання. Справу «вишок Бойка» порушено за фактом. Інша справа стосується підприємства «Укргазвидобування». Фігурантами у ній є вищезгадані народні депутати», – сказав Левус.

Також, як розповіли народні депутати, в Генеральній прокуратурі їм повідомили про відкриття кримінального провадження щодо купівлі офшорними компаніями частки телеканалу «Інтер» у російського телеканалу «ОРТ».

Як повідомила народний депутат Тетяна Чорновол, під час зустрічі депутати заявили першому заступникові генпрокурора, що очікують подання очільника ГПУ до Верховної Ради про позбавлення депутатської недоторканності Геннадія Бобова, який, на думку депутатів, причетний до злочинів проти євромайданівців. Також вона додала, що аналогічне подання депутати очікують стосовно народного депутата Онищенка.

Народні депутати передали в Генпрокуратуру звернення з приводу зловживань на підприємстві «Укроборонпром» стосовно закупівель за завищеними цінами. Разом з тим народні депутати зауважили, що їм не надали інформації стосовно того, нібито готуються подання генерального прокурора до Верховної Ради на позбавлення депутатського імунітету стосовно семи народних депутатів, про що нещодавно говорив лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

XS
SM
MD
LG