Доступність посилання

ТОП новини

Київська делегація не може потрапити на зʼїзд адвокатів у столиці


Перед з'їздом адвокатів, де обирали членів Вищої ради юстиції, сталася сутичка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

У Києві у Будинок кіно, де у пʼятницю триває зʼїзд адвокатів, не може потрапити делегація київських правників, серед яких – і кандидати на посаду члена Вищої ради юстиції.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з місця події, вхід до будівлі заблокований невідомими людьми в камуфляжі, окрім того, Будинок кіно охороняють представники приватної охоронної фірми «Варта-1». Декому з київських делегатів на запитання, чому їх не пускають, заявили, нібито вони неправильно зареєструвалися.

Один із членів київської делегації зʼїзді, кандидат на посаду члена Вищої ради юстиції Ростислав Кравець сказав у коментарі Радіо Свобода, що, зокрема, його участь була підтверджена, але його все одно не пустили. За його словами, якщо у пʼятницю таки відбудеться голосування за кандидатури членів Вищої ради юстиції, воно буде нелегітимним, бо триває з порушеннями.

Організатори зʼїзду наразі не давали офіційних коментарів щодо причини блокування участі у засіданні київської делегації.

Із квітня 2014 року в Україні не працює Вища рада юстиції, однією з функцій якої є внесення подання президенту про призначення або звільнення суддів. Вища рада юстиції складається з двадцяти членів, трьох із яких обирає з’їзд адвокатів.

XS
SM
MD
LG