Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував трьох екс-беркутівців, причетних до розстрілів активістів на Майдані – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом колишнім співробітникам «Беркута», причетним до вбивств учасників Революції гідності, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Колишніх беркутівців підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), статті 115 (замахи на вбивство) Кримінального кодексу.

У прокуратурі зазначають, що підозрювані на час затримання працювали в органах внутрішніх справ, двоє з них – на керівних посадах.

За результатами розслідування Генпрокуратурою подій 18 лютого 2014 року під час розгону силовиками мирної ходи до Верховної Ради у Маріїнському парку, на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку в Києві вбито 5 людей, вогнепальні поранення отримали 62 людини та ще більше 400 отримали інші тілесні ушкодження.

У відомстві зазначають, що встановлена причетність до частини цих злочинів співробітників батальйону міліції спецпризначення «Беркут» в Харківській області.

XS
SM
MD
LG