Доступність посилання

ТОП новини

Світові лідери вшанували жертв геноциду вірмен в Османській імперії


Вшанування жертв геноциду вірмен в Османській імперії, Єреван, 24 квітня 2015
Вшанування жертв геноциду вірмен в Османській імперії, Єреван, 24 квітня 2015

Президент Франції Франсуа Олланд закликає Туреччину використовувати «інші слова» для опису вбивства в Османській імперії до 1,5 мільйона вірмен під час Першої світової війни. Так Олланд прокоментував сьогодні під час жалобної церемонії у Єревані відмову Анкари визнавати масове вбивство вірмен геноцидом.

Президент Росії Володимир Путін також був присутній на жалобних заходах у столиці Вірменії. Він заявив про небезпеку націоналізму і, як він сказав, «русофобії», розкритикувавши проєвропейську владу в Україні.

24 квітня парламент Німеччини ухвалив резолюцію, визнавши вбивство вірмен в Османській імперії геноцидом. Таким чином Німеччина стала 24-ю країна, яка визнала це.

15 квітня Європейський парламент оголосив 24 квітня європейським Днем пам’яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії у 1915 році і закликав Туреччину визнати факт геноциду, на що Стамбул відповів звинуваченням у намірі «переписати історію».

Президент Вірменії Серж Сарґсян висловив сподівання, що останні кроки світової спільноти щодо визнання вбивства вірмен геноцидом, «розсіє темряву 100-річного заперечення» цього факту.

Світові лідери вшанували жертв геноциду вірмен в Османській імперії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:15 0:00

XS
SM
MD
LG