Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» не пустили місію ОБСЄ на підконтрольну їм частину Широкина – СММ


Спостерігачі ОБСЄ у Широкині, 15 квітня, 2015
Спостерігачі ОБСЄ у Широкині, 15 квітня, 2015

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що бойовики угруповання «ДНР» не пустили їх на територію селища Широкине, підконтрольну сепаратистам.

«Представники «ДНР» відмовили СММ у доступі до східної частини селища», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 23 квітня, опублікованому сьогодні.

«Коли спостерігачі покидали селище північною трасою, їдучи на захід, машина представників «ДНР» їхала за конвоєм спостерігачів ОБСЄ, використовуючи їх як прикриття. Заступник голови СММ ОБСЄ розкритикував цей інцидент», – наголосили у СММ ОБСЄ.

Спостерігачі також повідомляють про продовження обстрілів у Широкині та навколо нього, зокрема з великокаліберної зброї.

Раніше в Широкині, одну з частин якого окупували сепаратисти, ще одну з частин контролюють українські війська, а решта залишається «нейтральним», ОБСЄ кілька разів намагалася домовитися про припинення вогню.

До війни на сході України в Широкині жило близько півтори тисячі людей.

Донецький аеропорт і Широкине останнім часом були місцями активних бойових дій на порушення режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, про який домовилися ще в лютому лідери України, Росії, Німеччини і Франції. Ці місця стратегічно важливі – зокрема, контроль за Широкином відкриває чи блокує можливість наступу сепаратистів на Маріуполь.

XS
SM
MD
LG