Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Харківщині припинено діяльність центру, який займався антиукраїнською пропагандою


Служба безпеки України припинила діяльність дата-центру, через який здійснювалася розсилка повідомлень із закликами до фінансування терористичних груп, а також підтримки сепаратистської діяльності у Харківській області.

За повідомленням прес-служби СБУ, встановлено, що через сервери дата-центру SteepHost розсилався спам з майже 60 відсотків усіх активних IP-адрес цієї системи.

«IP-адреси дата-центру з 2014 року активно використовувалися для організації спам-розсилок на електронні адреси користувачів, а також для масового розміщення повідомлень на інтернет-форумах, блогах та сайтах. Інтернет-користувачі отримували численні повідомлення із закликами до фінансування терористичних організацій та реквізитами електронних платіжних систем», – йдеться у повідомленні.

У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ провели обшук у приміщенні дата-центру SteepHost та вилучили його серверне обладнання для проведення комп’ютерної експертизи.

«У ході подальших слідчих дій СБУ встановила двох осіб, які з території Луганської області керували транзакціями електронних платіжних систем та переводили кошти в готівку», – додають у СБУ.

Наразі тривають оперативні заходи щодо їхнього затримання.

У серпні минулого року СБУ звернулася до Інтернет-асоціації України з проханням сприяти в обмеженні доступу на території України низки інтернет-ресурсів, які пропагують насильство, національну ворожнечу, розкол країни.

XS
SM
MD
LG