Доступність посилання

ТОП новини

У Росії обурені відмовою в’їзду до Польщі «Нічним вовкам»


Володимир Путін (ліворуч) і Олександр Залдостанов («Нічні вовки») під час байкерського шоу у Севастополі, липень 2010 року
Володимир Путін (ліворуч) і Олександр Залдостанов («Нічні вовки») під час байкерського шоу у Севастополі, липень 2010 року

У Росії обурені відмовою Польщі у в’їзді на її територію учасникам скандального російського мотоклубу «Нічні вовки».

«Обурені відмовою польської влади на наше звернення про надання сприяння в отриманні необхідних дозволів у зв’язку із запланованими на 27-29 квітня на території Польщі заходів у рамках проведеного групою «Російські мотоциклісти» мотопробігу «Дороги Перемоги», присвяченого 70-річчю перемоги у Великій вітчизняній війні. Під надуманим приводом «надання запізнілої і недостатньої інформації» про пробіг, польська влада зірвали цю меморіальну акцію. Це – явна брехня», – йдеться у заяві МЗС Росії, опублікованій у п’ятницю, 24 квітня.

Перед цим польське МЗС передало у посольство Росії у Варшаві ноту, що учасники мотоклубу «Нічні вовки» не зможуть потрапити до Польщі, оскільки їм відмовлено у в’їзді. Міністерство обґрунтувало своє рішення тим, що польська сторона не отримала детальної інформації про графік перебування російських байкерів на території країни, їхній маршрут та місця нічлігів.

У Варшаві побоюються, що рейд «Нічних вовків» може супроводжуватися небезпечними провокаціями, оскільки цей російський мотоклуб відомий своїми шовіністичними поглядами, а також підтримкою проросійських сепаратистів на сході України.

XS
SM
MD
LG