Доступність посилання

ТОП новини

Російські байкери вирушили з Москви «на Берлін»


Президент Росії Володимир Путін із лідером клубу «Ночные волки» Олександром Залдостановим у Новоросійську (архівне фото, 2011 рік)
Президент Росії Володимир Путін із лідером клубу «Ночные волки» Олександром Залдостановим у Новоросійську (архівне фото, 2011 рік)

Байкери з російського клубу «Ночные волки» вирушили в мотопробіг із задекларованим маршрутом Москва – Берлін. Це сталося попри відмову у в’їзді цих громадян Росії до Польщі та Чехії.

Варшава мотивувала це тим, о не отримала точної інформації про маршрут і склад учасників пробігу. Прага наголосила, що байкери у приватному порядку не звернулися по дозвіл на в’їзд до країни.

Частина політиків і громадських активістів негативно відгукнулися про акцію російських байкерів, розцінюючи її як провокаційну.

Офіс канцлера Німеччини Ангели Меркель цього тижня звертався до зовнішньополітичного відомства, щоб анулювати візи для учасників мотопробігу на честь 70-річчя перемоги над нацизмом.

Лідер клубу «Ночные волки» Олександр Залдостанов, відомий за прізвиськом «Хірург», постійно виступає на підтримку проросійських бойовиків на Донбасі і внесений до санкційних списків США.

Байкери декларують, що мотопробіг присвячений 70-й річниці перемоги над нацизмом, і стверджують, що планують відвідати в кількох країнах Європи поховання, меморіали, музеї, пам’ятні місця, пов’язані з Другою світовою війною. 9 травня росіяни сподіваються зустріти в Берліні.

XS
SM
MD
LG