Доступність посилання

ТОП новини

Через серію вибухів у Багдаді та околицях загинуло щонайменше 12 людей


Іракська влада повідомляє про щонайменше 12 загиблих в результаті серії вибухів, що прогриміли в неділю в столиці країни Багдаді та околицях.

За словами місцевого представника поліції, якого цитує Associated Press, перший вибух прогримів в комерційному районі, що в центрі Багдада – загинули п’ятеро людей і ще 15 отримали поранення. Три людини були вбиті і 13 поранені через спрацювання вибухівки в автомобілі у районі Аміль на південному заході Багдада.

Також, за повідомленнями, четверо людей загинули і щонайменше дев’ятеро були поранені через вибух в місті Махмудія, за 30 кілометрів на південь від столиці Іраку.

Бойовики «Ісламської держави» та інші сунітські екстремісти вважають винуватцями практично щоденних вибухів в Іраку урядові сили безпеки та членів шиїтської більшості.

Урядові війська звинувачують бойовиків у дестабілізації ситуації, і намагаються вибити представників «Ісламської держави» із західної та північної частини Іраку, в окремих операціях допомогу раніше надавали повітряні сили США.

XS
SM
MD
LG