Доступність посилання

ТОП новини

Найбагатшим у Британії стає виходець із України


Британська газета Sunday Times оприлюднила перелік найбагатших людей у Великій Британії, який цього року очолив Леонард Блаватнік – американський підприємець, емігрант із України.

За даними газети, цього року його маєтки оцінюють у 13 мільярдів 170 мільйонів британських фунтів стерлінгів (близько 20 мільярдів доларів США). Минулого року він був четвертим у цьому списку.

57-річний Блаватнік інвестує в деякі галузі промисловості, засоби інформації й музику, а також бере участь у доброчинній діяльності.

На другому місці списку найбагатших у Великій Британії вихідці з Індії, брати Срі і Ґопі Гіндуджа, промисловці і фінансисти. Минулого року вони очолювали перелік.

Як пише газета, Британію «заполонюють» нові гроші прибульців, і самі британці в переліку найбагатших у країні опускаються на нижчі місця.

Зокрема, королева Єлизавета Друга за минулий рік «розбагатіла» на 10 мільйонів, і її маєток нині оцінюють у 340 мільйонів фунтів (близько 516 мільйонів доларів) – але, незважаючи на це, вона вперше взагалі не потрапила до списку 300 найбагатших у Великій Британії.

XS
SM
MD
LG