Доступність посилання

ТОП новини

Непал: кількість жертв землетрусів зросла до 3200


Кількість жертв землетрусів у Непалі за суботу і неділю зросла до 3200 людей. Про це повідомляє влада країни. Водночас кількість поранених сягає 6,5 тисяч.

Влада звітує, що лікарні країни переповнені, ліків не вистачає.

Представники ООН стурбовані тим, що в людей немає прихистку, багато поранених проводять по кілька годин просто неба, що може ще гірше ускладнити стан їхнього здоров’я. Погіршення санітарних умов загрожує поширенням інфекційних хвороб.

Рятувальникам досі складно дістатися в гірські місцевості до тих, хто може залишатися там під завалами.

Чимало країн вже оголосили про те, що відряджають гуманітарну допомогу до Непалу: військово-транспортні літаки з ліками, водою і харчами.

В суботу і неділю в Непалі сталось два потужні землетруси. Кількість жертв постійно зростає, бо, як припускає влада, чимало людей досі залишаються під завалами. Крім численних людських жертв, суттєво потерпіла інфраструктура Непалу, головним чином регіон Катманду, зруйновано кількастолітні історичні будівлі.

Землетрус уже назвали найбільшим в Південній Азії за понад 80 років, оскільки він зачепив не лише Непал, підземні поштовхи відчуватися в Індії, Бангладеш, в Пакистані, окремих регіонах Китаю, Тибеті.

XS
SM
MD
LG